Składniki:

  • 2 jajka

  • 1 duża puszka czerwonej fasoli(Polecam Dawtona albo Bonduelle)

  • 1,5 łyżki kakao

  • 2 łyżki ksylitolu, miodu lub syropu klonowego

  • 3 łyżki oleju kokosowego ( Polecam naturalny olej Bio i Eko "Słodkie Zdrowie"

  • jeden dojrzały banan

  • Proszek do pieczenia(1 łyżka)

Polewa:

  • gorzka czekolada min 70 procent

  • dwie łyżki kakao

  • odrobina ksylitolu

  • 1/4 szklanki mleka

Przygotowanie: Fasolę opłucz bardzo dokładnie na sitku i przesyp do dużej miski. Dodaj resztę składników i blenduj około 5 minut do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Formę wyłóż papierem do pieczenia, dzięki temu zabiegowi ciasto nie będzie przywierać do ścianek formy i będzie łatwiejsze do pokrojenia. Ustaw piekarnik na 180 stopni i piecz przez około 40-50 minut. Po 40 minutach sprawdź patyczkiem, czy jest gotowe (patyczek musi być suchy) :) . 100 gram Brownie to tylko około 200 kcal. Idealna porcja na świetną przekąskę :) Smacznego!

 

Igor Mieńkowski
22 listopada 2018
DIETETYCZNE PRZYSMAKI CZĘŚĆ 1: BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI

KLIKNIJ TUTAJ I ODBIERZ SWOJĄ DARMOWĄ WIZYTĘ :) 

dietetyk radom

KLIKNIJ I PRZECZYTAJ OPINIE NA MÓJ TEMAT 

OFERTA

KONTAKT

BLOG

Najlepszy Dietetyk w Radomiu według niezależnego serwisu Oferteo.pl

dietetyk radom

O MNIE

dietetyk radom
dietetyk radom
dietetyk radom

 

 

ZADZWOŃ TERAZ !

 tel: 668-000-840

 

       Zadzwoń:

668 - 000 - 840

dietetyk radom

       Kliknij i odbierz darmową wizytę

dietetyk radom