Składniki:
2 jajka
1 duża puszka czerwonej fasoli(Polecam Dawtona albo Bonduelle)
1,5 łyżki kakao
2 łyżki ksylitolu, miodu lub syropu klonowego
3 łyżki oleju kokosowego ( Polecam naturalny olej Bio i Eko "Słodkie Zdrowie"
jeden dojrzały banan
Proszek do pieczenia(1 łyżka)
Polewa:
gorzka czekolada min 70 procent
dwie łyżki kakao
odrobina ksylitolu
1/4 szklanki mleka
Przygotowanie: Fasolę opłucz bardzo dokładnie na sitku i przesyp do dużej miski. Dodaj resztę składników i blenduj około 5 minut do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Formę wyłóż papierem do pieczenia, dzięki temu zabiegowi ciasto nie będzie przywierać do ścianek formy i będzie łatwiejsze do pokrojenia. Ustaw piekarnik na 180 stopni i piecz przez około 40-50 minut. Po 40 minutach sprawdź patyczkiem, czy jest gotowe (patyczek musi być suchy) :) . 100 gram Brownie to tylko około 200 kcal. Idealna porcja na świetną przekąskę :) Smacznego!
tagi: dietetyk radom, dieta radom, odchudzanie radom
PHOTOS: ZDJĘCIA GOOGLE,
LUB ZBIORY WŁASNE
TEN BLOG JEST ZA DARMO I POWSTAŁ TYLKO Z MIŁOŚCI DO DIETETYKI